“Ik zie mijn werk vaak als social design benaderd vanuit illustratie. Mijn project voor de Kinderbiënnale bestaat uit een interactieve installatie over het erkennen van emoties en het faciliteren van een gesprek over hoe we van onszelf een betere plek kunnen maken. Naast mijn betrokkenheid bij de Kinderbiënnale als kunstenaar maak ik educatief materiaal en lespakketten voor het Groninger Museum. Van zulke educatieve projecten krijg ik ook veel input en blijf ik zelf scherp als maker.
Het onderwijs is voor mij de meest pure vorm van activisme, omdat ik nauw betrokken ben bij de ontwikkeling van de toekomstige generatie en zo help deze te vormen. Visueel oogt mijn werk propagandistisch, maar het propageert niet een ideaal of idee over hoe het moet. Het faciliteert een gesprek en nodigt uit om stil te staan bij wat je nu voelt. Mijn werk gebruikt gamification, waarbij ik kwetsbare onderwerpen verken en mensen uitnodig om na te denken over hun relatie tot deze thema’s. Kinderen betrekken bij de Kinderbiënnale biedt een unieke kans om vanuit hun perspectief te denken en een geschikte vorm te vinden. Ik maak educatief materiaal, zoals lesbrieven en spellen met een rol voor gamification, waarmee ik een toegankelijke benadering hanteer. Het doel is om kinderen te stimuleren na te denken over emoties en moeilijke onderwerpen op een speelse manier bespreekbaar te maken.”
Sanne Boekels installatie VOEL is t/m 3 november 2024 te zien (én voelen ;-)) in het Groninger Museum, waar het onderdeel uitmaakt van de Kinderbiënnale.