Naar inhoud

Hier een cookie tekst met verwijzing naar de cookies pagina.

PRO-week 2024: Kunst in de publieke ruimte

Kunstpunt Groningen
6 november 2024 t/m 8 november 2024

Over deze activiteit.

Wil jij je als kunstenaar (verder) ontwikkelen in het werkveld van kunst in de publieke ruimte en werken in opdracht? Neem deel aan Kunstpunts PRO-week. Een drie dagen vullend programma met workshops, lezingen, panel talks, een excursie en netwerkmogelijkheden van 6 t/m 8 november 2024.

BOEK HIER JE TICKETS 

Wat houdt de PRO-week in?
De PRO-week is onderdeel van het nieuwe beroepsontwikkelingsprogramma van Kunstpunt Groningen genaamd Kunstpunt PRO. Tijdens de PRO-week krijg je inzicht en verdieping in kunst in de publieke ruimte en in werken in opdracht, waaronder:

→ Wat behelst het om als kunstenaar of curator in de publieke ruimte aan het werk te gaan?

→ Hoe kom je aan opdrachten?

→  Welke thema’s spelen op dit moment een urgente rol in de publieke ruimte?

→  Hoe verhoud je je als kunstenaar tot je opdrachtgever en tot de samenleving?  


Voor wie?

De PRO-week is voor zowel beginnende als gevestigde professionele kunstenaars die hun creatieve vaardigheden willen versterken en zich willen specialiseren in kunst in de publieke ruimte en kunstprofessionals die werkzaam zijn als curator, beschouwer of organisator in de beeldende kunstsector. 

Voertaal.

Nederlands.

Wanneer.

De PRO-week vindt plaats van woensdag 6 t/m 8 november 2024. Je kunt een passe-partout kopen voor het hele programma of een dagticket bestellen.

Programma.

Dag 1, woensdag 06 november, 9.30-17.00
Je artistieke visie en het openbare domein

Op de eerste dag van de PRO-week richten we ons op de artistieke visie en hoe je jouw visie kunt vertalen naar het werken in opdracht en het openbare domein. Hoe sluit jouw artistieke praktijk aan bij het werken in de publieke ruimte en bij het werken in opdracht? Waar begin je als je inschrijft op een opdracht of daarvoor wordt benaderd?

We beginnen de dag met een presentatie van Lieselot Van Damme (directeur bij Kunstpunt) en Sander Vermeulen (projectleider bij Kunstpunt). Daarna zijn er interactieve sessies onder leiding van Mieke Conijn (directeur bij Kunstenlab in Deventer) en curator Huib Haye der Werf samen met kunstenaar Sanja Medic. We nodigen je uit om vragen te stellen en om jouw eigen ervaring en expertise te delen. Daarna zijn er sessies in kleinere groepjes waarbij je de mogelijkheid krijgt om persoonlijk in gesprek te gaan met een van de sprekers. We sluiten de dag af met een borrel.

Dag 2, donderdag 7 november, 9.30 – 17.00
Tijd, continuïteit en groei 

Tijdens de tweede dag van het programma richten we ons op de vele aspecten van tijd binnen je praktijk en in opdrachtsituaties. We verkennen wat tijd doet en hoe ermee om te gaan, en we bespreken concrete casussen. Hoe zorg je voor continuïteit en ontwikkeling in je artistieke praktijk?

We beginnen met een presentatie van De Sportkantine door beeldend kunstenaars Pip Passchier en Selma Hengeveld, gevolgd door een groepsgesprek onder leiding van curator en adviseur Suzanne Sanders. ‘s Middags geeft Nicoline Wijnja (projectleider bij Kunstpunt)  een introductie op het Tschumipaviljoen en de kunstopdracht aan Tamar Frank voor dit paviljoen. Daarna spreken we op locatie met Tamar Frank en Nicoline Wijnja. We vervolgen de middag met sessies in kleinere groepjes waarbij je de mogelijkheid krijgt om persoonlijk in gesprek te gaan met een van de sprekers. We sluiten de dag af met een borrel.

Dag 3, vrijdag 8 november, 9.30 – 17.00
Communiceer en connect

Deze dag draait om communicatie en het creëren van connecties. Hoe vind je je weg naar (culturele) organisaties en personen om je project uit te kunnen voeren? En hoe creëer je zelf een netwerk? Verschillende organisaties werken en communiceren vanuit hun eigen visie, missie en merkidentiteit. Hoe kom je erachter wat ze echt zoeken als met hen wilt samenwerken of wilt reageren op open calls of andere kansen ziet? 

Tijdens het eerste deel van de dag zal onderzoeker en kunstenaar Melle Smets een recente casestudy uit zijn praktijk delen, gevolgd door een Q&A met de deelnemers. In de middag is er een introductie door vijf kunstorganisaties. Elke gast vertelt iets over de visie van de organisatie en waar zij op dit moment mee bezig zijn. Wat voor soort opdrachten faciliteren ze? Hoe opereren ze? Welke kunstenaars zoeken ze? En hanteren ze bepaalde selectiecriteria? 

Richting het einde van de middag volgt een speeddatesessie waarin je met meerdere gasten kunt spreken. We sluiten de dag af met een borrel.

Alle dagen worden gemodereerd door Rutger Middendorp.

BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

Tickets:

  • Een dagticket kost € 30 per persoon en is inclusief deelname aan het dagprogramma, lunch, koffie en borrel.
  • Een passe-partout kost € 75 per persoon en is inclusief deelname aan het drie-daagse programma, lunch, koffie en borrel.
  • De kaartverkoop start woensdag 25 september om 12 uur. Wacht niet te lang met het kopen van je tickets, we hebben een beperkt aantal plekken per dag.

BOEK HIER JE TICKETS 

Kunstpunt Groningen.

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK) is hét knooppunt voor beeldende kunst. Wij lenen kunstwerken uit, begeleiden kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven, ontwikkelen educatieprojecten voor scholen en organiseren tentoonstellingen en activiteiten. 

Kunstpunt Groningen (formerly CBK) is the hub for visual arts. We lend works of art, supervise art assignments in public spaces and at companies, develop educational projects for schools and organize exhibitions and activities.

Locatie.

Kunstpunt Groningen
Trompsingel 27A
9724 DA Groningen
tel (050) 317 17 07
www.kunstpuntgroningen.nl