Bitterzoet Erfgoed
Over deze activiteit.
Om meer te leren over het slavernijverleden en de doorwerking hiervan, organiseren Groningse musea, culturele- en educatieve organisaties en erfgoedinstellingen vanaf 18 februari de manifestatie Bitterzoet Erfgoed.
Zeven maanden lang organiseren vele samenwerkende partners in Groningen exposities die onderdelen van het slavernijverleden belichten. Uiteenlopende activiteiten waaronder muziek, theater, dans, spoken word en literatuur versterken het verhaal. Tijdens Bitterzoet Erfgoed staan vragen centraal als: Hoe was Groningen betrokken bij slavernij? Welke sporen van het slavernijverleden zie je? Welke effecten zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar in de maatschappij?
Groninger Museum.
Mede door een gift van 25 miljoen gulden van de Nederlandse Gasunie kon het Groninger Museum gerealiseerd worden. In 1994 werd het museum geopend door koningin Beatrix. Het museumgebouw geldt als één van de hoogtepunten van het postmodernisme. De uitgangspunten van de architect Mendini waren: geen hiërarchie in de kunstdisciplines, overvloedig gebruik van decoraties en samenwerken met gastontwerpers. Hierdoor ontstond een divers samenspel van ruimtes. In deze ruimtes wordt aandacht besteed aan vier uiteenlopende collecties: archeologie en geschiedenis van Groningen, kunstnijverheid, oude beeldende kunst en hedendaagse kunst.
Locatie.
Groninger Museum
Museumeiland 1
9711ME Groningen
tel 050 3666555
www.groningermuseum.nl